Ventourisme

Ventourisme

Wine tour

Taste many AOPs among the most famous ones in the Côtes-du-Rhône area, including Châteauneuf-du-Pape, from Avignon*.

* if you stay outside Avignon, please contact me to decide a better pickup place together.

from

79 €

per person

From 2 to 6 people, above 18 years old

Duration: between 4h30 (afternoon tour) and 6 hours (morning tour)

Departure time: 9:30 am (morning tour) or 2:00 pm (afternoon tour)

Languages: English or French

From Monday to Saturday included, except on public holidays.

Morning tour available from March 16th to November 15th only.

from

79 €

per person

From 2 to 6 people, above 18 years old

Duration: between 4h30 (afternoon tour) and 6 hours (morning tour)

Departure time: 9:30 am (morning tour) or 2:00 pm (afternoon tour)

Languages : English or French

From Monday to Saturday included, except on public holidays.

Morning tour available from March 16th to November 15th only.

Route

Morning tour:

9:30 am: Pickup in front of Avignon tourist office (address: 41 cours Jean Jaurès)

10:00 am: Tasting in a family winery in Beaumes-de-Venise (30 minutes drive), village mainly known for its Muscat (natural sweet wine). Duration: between 40 minutes and 1 hour.

11:00/11:15 am: Tasting in a winery in Gigondas (15 minutes drive), AOP mainly with red wine but also rosé (1%) and white from 2023. Duration: about 1 hour.

12:15 pm: Provençal picnic in Gigondas, only made up of local goods (instance: hard-boiled eggs from the farm, tapenade, anchovy purée, fresh goat cheese, seasonal fruits, grape juice). Duration: about 1 hour.

1:45/2:00 pm: Prestigious family winery in Châteauneuf-du-Pape (25 minutes drive), internationally famous wine, especially in red (95% of the production), but which also gets an excellent white wine. Duration: between 40 minutes and 1 hour.

2:45/3:00 pm: Back to Avignon (25 minutes drive). Arrival in front of the tourist office at around 3:15/3:30 pm.

Afternoon tour:

2:00 pm: Pickup in front of Avignon tourist office (address: 41 cours Jean Jaurès)

2:30 pm: Prestigious family winery in Châteauneuf-du-Pape (25 minutes drive), internationally famous wine, especially in red (95% of the production), but which also gets an excellent white wine. Duration: between 40 minutes and 1 hour.

4:00/4:15 pm: Tasting in a winery in Gigondas (25 minutes drive), AOP mainly with red wine but also rosé (1%) and white from 2023. Duration: about 1 hour.

5:00/5:15 pm: Tasting in a family winery in Beaumes-de-Venise (15 minutes drive), village mainly known for its Muscat (natural sweet wine). Duration: between 40 minutes and 1 hour.

5:45/6:00 pm: Back to Avignon (30 minutes drive). Arrival in front of the tourist office at around 6:15/6:30 pm.

Included in the price:

  • Pickup in front of Avignon tourist office
  • Tasting of at least 9 different wines in 3 different wineries including one in Châteauneuf-du-Pape
  • 7-seat vehicle with air conditioning
  • A cold bottle of water for each passenger
  • Provençal picnic for the morning tour
  • Native chauffeur-guide speaking French and English
  • Drop-off at the starting point

Not included:

  • Tips
  • Personal purchases
  • Picnic for the afternoon tour

Other information to know:

  • The tour will occur, except in case of emergency (red vigilance declared by Météo France, quarantine, driver’s illness)
  • Cancellation with complete refund possible up to 24 hours before departure time
  • This tour is not suitable for pregnant women, under 18 and people with heart problems

They loved this tour

Scroll to Top